2024 Earth Day - Dünya Günü

2024 Earth Day - Dünya Günü

2024 Earth Day - Dünya Günü

Bu sene 22 Nisan Pazartesi günü, 54'üncü Dünya Günü’nü kutlayacağız. Yuvamızın ve bizi pek çok güzellikle buluşturan habitatımızın ne kadar önemli olduğunu anımsamak için mükemmel bir tarih. Zira insanoğlu olarak zaten kendimizi çevrenin, bitki örtüsünün ve bölgelerimizin koruyucuları olarak görüyoruz ve her birimizin bu konularda kişisel sorumluluğu var. Dünyamızın gelişmesi için ona yardımcı olmalıyız. Nike da bizimle hemfikir ve tabii ki onun da dünyamız için yaptığı pek çok şey var.

Fakat ondan önce, hiç Dünya Günü'nün kökenlerini düşündünüz mü?

22 Nisan 1970'te Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson ve San Francisco aktivisti John McConnell bağımsız olarak vatandaşları tabandan yapılan bir protestoya katılmaya davet etti ve bu da ilk Dünya Günü'nün yaratılmasıyla sonuçlandı. Amerikan nüfusunun yüzde onu veya 20 milyon gibi şaşırtıcı bir insan, hava kirliliği, pestisit hasarı ve zehirli içme suyu gibi tehlikeli derecede ciddi endişeleri protesto etmek için sokaklara yürüdü.

Ülke, Çevre Koruma Ajansı'nın kurulmasında Başkan Richard Nixon tarafından yönetildi ve bunu Temiz Su Yasası, Temiz Hava Yasası ve Nesli Tehlike Altındaki Türler Yasası'nın yürürlüğe girmesi izledi. Yani değerini bilmemiz gereken evimiz Dünya için bir şeyler yapmaya başlamamız ve farkındalığımızı artırmamız için bu tarih işte böyle seçilmiş oldu.

Sürdürülebilir Ürünler ile Çevre Bilinci Nasıl Oluşturulabilir?

Küresel ısınmanın etkilerinin giderek daha belirgin hale geldiği günümüzde, doğal kaynaklar yaşamın devamı için hayati öneme sahiptir. Dünyanın geleceği için somut adımlara ihtiyaç var. CO2 emisyonlarını azaltmadıkça ve atıkları geri dönüştürmedikçe dünyanın geleceği parlak olmayacak. Nike, spor özgürlüğünü korumaya yönelik Sıfır Atık kampanyaları aracılığıyla bu sorunun çözülmesine yardımcı olmak istiyor. Zira dünyayı en çok kirleten sektörlerden biri 1,5 trilyon dolarlık hazır giyim sektörü. Bu, tüm karmaşık tedarik zincirindeki CO2 emisyonlarının yaklaşık bir kısmını oluşturur. Ayrıca üretim sırasında suya ve tanklara eklenen kimyasallar, kayıtlı tüm kimyasalların neredeyse %10'unu oluşturmaktadır.

Küresel spor giyim devi Nike ise iklim değişikliğinin neden olduğu tahribatı azaltmak ve zararları önlemek için etkili çözümlere sahip. Marka, öncelikle kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında mevcut fabrikalardaki çalışma koşullarını iyileştirmek için özel bir derecelendirme ölçeği kullanıyor.

Nike Earth Day İçin Neler Planlıyor?

Dünya çapında küresel hazır giyim firmalarının giderek benimsemeye başladığı sürdürülebilir üretim yöntemleri, Nike'ın da uzun zamandır benimsediği bir model. Ürünlerinin en az yarısı geri dönüştürülmüş malzemeler içeriyor. Oldukça detaylı bir planlama sayesinde karbon ayak izi sıfıra indirilecek ve çevreye olan etki en aza indirilecektir. Marka öncelikle fazla su gerektirmeyen geri dönüştürülebilir malzemeleri tercih ediyor. Nike, üretim kapasitesini artırırken dünya üzerindeki etkisini en aza indirmek için özel adımlar atıyor. Malzemeler detaylı süreçlerle tedarik edilir, işlenir ve üretilir. Çevresel etkisi düşük ve mümkün olduğunca az atık üreten malzemeler tercih ediliyor. Üretimin çoğunluğu geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşuyor. Bu yüzden Nike Flyknit, Nike Flyleather, Nike Air, Geri Dönüştürülmüş Polyester, Sürdürülebilir Pamuk, Geri Dönüştürülmüş Naylon, Nike Grind malzemeleri kullanıyor.

Ayrıca move to zero hareketi ile döngüsel bir vizyon izliyor ve sporun geleceğini güvence altına almak için yeni yollar yaratıyor. Bu, en sevdiğiniz ayakkabıları, kıyafetleri ve aksesuarları uzun süre dayanacak şekilde tasarlamak ve zamanı geldiğinde onlara ve malzemelerine yeni bir hayat vermek anlamına gelir.

Kısacası Nike, Earth Day için her zamanki gibi kadın sneaker ve erkek sneaker ürünleri başta olmak üzere yeni ürünlerini piyasaya sürerken olabildiğince sürdürülebilir malzemeler kullanıyor. Eğer siz de doğaya katkıda bulunmak isterseniz bu ürünleri tercih edebilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.